MZ 125 SM …

I was thinking getting bike for my daily ride to work, I realy like this bike from MZ

But need to budget 1st or I will end up with more debt :( but i realy want this bike!

Attack of the SPAM

It seem someone try to SPAM my blog but it doesnt cause any harm yet. People just dont have a LIFE by spamming those broken links SO USELESS same as the SPAMMER

SPAMMER = USELESS PIECES OF SHIT

WebServer & MySQL upgrade

Nothing much happen but I just Upgraded my apache & mysql, while mysql server fucked after install forcing me to reinstall the whole mysql database but good thing I have my backup ready. SO remember when you are thinking of upgrading or reinstalling anything MAKE SURE you make a BACKUP all of the data/configuration files :P if don’t you might end up cry and cursing your self for being stupid!

Minyak oh Minyak!

Nak cerita pasal minyak ni mmg buat sakit hati, hari isi minyak kereta RM50 pagi masa on the way ke office sebab lampu warning dah menyala mintak di isi tank, bila sampai rumah malam ni dia start warning balik wtf? RM50 tu cam air sirap kedai mamak tu jer

meh buat matematik sket :

160KM = RM50
1KM/RM3.2

gila betul ni yang buat nak bawak kereta pun malas, tapi tak bawak kang aku nak gi kerja naik apa, nak bersesak-sesak pagi-pagi dalam LRT yang dah macam Sardin aku rasa sardin yang dalam tin tu pun byk lagi ruang nyer dari manusia yang dalam LRT tu, Ikutkan hati simpan + bungkus kereta tu simpan pastu beli motor, takda la duk penin hari-hari duduk fikir budget untuk minyak, takda la fikir pasal nak meredah traffic jem pagi & petang, aku pun naik sakit hati dengan driver kat KL hujan sikit jer tapi dia punya jem macam ada fun fair buat tengah jalan takut sangat kene air tu takyah keluar rumah bodoh nyer manusia. macam dah terlebih panjang perlukan tidur lambat tidur alamat nyer esok lambat jugak la bangun nyer at least kalau bangun awal tu sempat gak la mengelakan jem pagi-pagi tu kalau keluar awal lagipun badan aku skang ni rasa cam nak tercabut semua sendi-sendi yang ada!.

-EOF-