Last Day In Kuching

Yosh! tomorrow is my last day in kuching, dosent have enought time to write due to lack of internet access at the hotel so I will write all about it later and will post all the picture too :) for now I need some sleep my flight is at 9:00AM tomorrow I dont want to miss it :) jya~~

yare yare …

aaa abih kerja awal hari ni, lepas lunch ingat nak jalan2 area bandar kuching tapi hujan plak jadi terpaksa aku layan tido huhu, punya besh tido tak sedar dah pukul 8PM haha pukul 3 ptg sampai 8 ahak telebih tido plak :p dah skang takleh nak tido ampeh esok appointment pukul 10, tadi pegi dinner kat seberang sungai member aku duk suh cari mee kolok jadi aku try la makan mee kolok ayam tadi, bley tahan gak besh :p member aku gi mintak nasik goreng paling pedas haha merah2 muka makan punya la pedas dia dah ler org negeri sembilan yang mmg kuat pedas tapi nasik dia order tadi tahap pedas yg sampai dia pun tak tahan pedas nyer lol sampai 3 gelas air dia order tadi :p

lepas makan jalan2 dkt waterfront tgk ada mamat ni main gitar srawak tu aku pun tak tau apa nama gitar tu, sambil sesi photoshoot :p. gambar byk lagi yg belum di process kalaumba dah process pun aku pakai dialup nak upload seksa so lenkali la aku upload gambar2 tu. aku nak layan card capture sakura balik :p

EOF

Pic Attack Part I

As promised here a few finished photo that my friend processed from his camera :)

Building beside our hotel not beside actually it across the street:

Me eating at KFC :p


Random Snap in the plane:


V2:


Still more using dialup here slow uploading maybe later :)

3 hari yang panjang …..

DENG ni kali ke dua aku tulis yang 1st tadi fakap bley plak dia Ping timeout masa aku submit tensen jer buat letih aku duk taip byk2 last2 tak keluar T_T.

Flashback!!!

17/07/2006 – Senin, aku masuk kerja lambat terlajak tido ampeh tul. sib baik ada member aku gantikan aku gi site kalau tak mampus nak kene letak dalam check list nanti ada masa belanjer budak tu makan hehe. btw aku derma darah hari ini, ni kali ke 3 dah kot ntah tak ingat rasa nyer la mmg dah 3 or 2? hehe dpt la gift (lunch box thermos) ahak my GF cakap simpan pakai sendiri (aku nak bagi dia tapi dia xmo) sebab dia cakap aku dpt tu tuka dengan darah hehe :p. Ok ptg tu aku balik kul 7 konon nyer nak mengelakan sendat dalam LRT tapi nasib tak menyebelahi aku terkene plak Komuter yang pintu nyer rosak sampai kat stesen salak selatan pintu nyer takmo tutup, dekat 1 jam gak la stuck situ dengan train penuh dengan manusia panasnyer takyah cakap lerr. sampai rumah aku dah flat but pk kan byk gila brg tak pack lagi terpaksa tahan dulu nafsu tidor.

Selasa, Wah aku bangun lewat lagi maybe sebab tidor lewat semalam, but actually dah sedar dah alarm bunyi tutup alarm tertido balik ampeh sedar2 dah kul 7:30AM rushing aku bersiap konon nye bajet nak naik train trus tak jadi mmg gila aku nak naik LRT dengan beg besar dengan brg2 aku utk di bawak ke sabah & sarawak last2 aku naik teksi melayang gak Rm14. Dari opis tolak dalam kul 10:15AM mmg kerja gila Flight kul 11:50AM berdesup-desup la drive nak ke KLIA ntah bape la speed trap kene tadi mintak2 takda hehe, sedang molek jer sampai utk check-in + boarding (ampeh kene plak tu dpt gate A09 no 2 hujung) dah la lambat kene gate jauh plak tensen! (padan muka sape suh lambat hahhaa)

Selamat sampai ke kuching dalam pukul 1:40PM amik teksi pegi ke hotel lepas check-in pegi round bndr kuching + makan KFC, takda kerja kat KL ada KFC tak nak makan sampai Kuching baru sibuk nak makan KFC. lepas amik gambar ape yang patut round cari TMNET prepaid starter pack takda la plak yang ada semua nyer reload jer. Sib baik ada baha pinjam dia punya hehehe. ni ntah berapa la hotel charge per hours guna dialup ni ahak mampus nak membayar nyer ni nanti :p. nak gi dinner nanti sambung + aku upload gambar yang member aku amik ptg tadi

-EOF-

Loli time!! haha

1st post on this categories :), from now on I will post my boring schedule of anime marathon :p.

For today it LOLI time! Card Capture Sakura :o right I’m wacthing Episode 1-10 season one of the series. and I’m planing watching Smallville Season 3 after that (just finish d/loading it yesterday). I still got 100GB of anime to watch so stay tune! :p it gonna be a long list after this :)

Aku, Sabtu, Ahad dan dot dot dot

Yosh!…. Sabtu & Ahad aku minggu ni penuh dengan aktiviti yang meletihkan & menyakitkan hati ….

Hari sabtu my gf ajak gi tgk pameran misteri ape ke benda nyer tu, derang buat kat shah alam, aku pun ok jer sebab mmg tak pernah pegi pameran2 cam tu, sampai around 2:15PM tegezut jab aku bila tgk QUE nak beli tiket + masuk gila panjang, nak tak nak aku pun join la QUE tgh2 panas tu, Punya la lama que dekat 3 jam time tu rasa nak bunuh org pun ada nak plak bila sampai dekat dengan kuanter tiket ada la budak-budak YANG TAK BERTAMADUN ni potong QUE, aku dah mmg tgh HOT + mmg stok hot blooded, dengan muka “hensem” nyer aku marah. “MAK BAPAK KORANG NI MMG TAK RETI NAK QUE AGAK NYER BILA TIME CAM NI SEBAB TU ANAK NYER IKUT BEBAL TAK RETI NAK BERATUR” fuh time tu memasing muka kecut bukan nak cakap besar takut sebab aku tgh pegang payung mmg stok nak melibas dah time tu. fikir sket la org lain que dekat 100 meter depa sesenang jer nak potong. pehtu buat bodo jer bila aku sound lagi la aku hangin, aku dengan muka selamber panggil security sound. “Encik kerja ke ape org potong que pun buat2 tak nampak jer kesian la kat org lain yg duk que panjang2 tgh2 panas tu”.

nak tak nak security tu dengan muka tak puas hati nyer pagi halau KERA-KERA yang tak jadi manusia tu suh gi que. baru la clear sket dunia ni, tiket RM5 lepas beli tiket ingatkan masuk takyah la nak bersesak-sesak lagi rupa nyer kat dalam tu pun sesak gak, argg aku dah naik tensen dah time tu tapi sabar lagi …. que gak la dalam 5 minit dah lepas dari kesesakkan semua tu sampai la ke tempat pameran tu…. but overall pameran tu MEMANG SUCK! MENGABIHKAN MASA & DUIT AKU JER DATANG TENGOK, indah khabar dari rupa promosi bukan main dalam haprak pun tarak takat nak letak patung ntah ape2 dalam cermin pastu lebel aku pun boleh buat. kot ye pun bagi la informasi sket ape yg di pamerkan ni letak LABEL jer APE KE JADAH NYER PEMERAN CAM NI?? kalau aku tau takda nyer aku nak beratur lama-lama HAMPEH tul.

Lepas tensen-tensen tak puas hati dengan pameran aku gerak ke mid valley cari tiket nak tgk pirates of the cerrabians (cam salah eja jer haha lantak pedulik apa aku :p ), punya la ramai org kene Que panjang (Que lagi) hari ni mmg nasib aku nak kene que jer kot. tapi nak tgk nyer pasal que gak ler. dpt beli tiket pukul 11:55PM aiyoo time dpt tiket baru pukul 8:45PM gilo lame nak menunggu. then my gf dpt calld dari makcik dia suh tolong amikkan anak dia hantarkan ke sunway sebab stranded dekat UM, sib baik dekat lg pun dari aku duk nunggu lame2 kat mid valley ada gak bende nak di buat. lepas amik + hantar balik semula ke mid valley + layan mcd. masuk panggung … overall cerita besh! tapi belum tamat ada lagi sambungan lepas ni + dengan GSC dah tuka semua seat dia mmg selesa hampir nak tetido sebab mmg time dah letih sangat hehe dpt plak ekon seat empuk ahak.

Movie abih kul 2 lebih lepas hantar gf balik, aku balik gak la nak tido mengantuk sebab pagi ahad dah janji gan opismate nak dtg opis sambung buat report. pagi konon haha last-last aku sedar dalam kul 12 lebih kul 2 baru sampai opis hehe. lepas buat report semua print + bind lega betul rasa nyer takda nak penin-penin nak fikir pasal keje dah hari ni. skang aku nak mandi + masak+ makan+  DoTA seround 2 + tido :p esok nak kene prepare brg untuk outstation ke sabah dan sarawak nanti.

-EOF-