malas….

…. ntah nape skang ni rasa cam malas jer nak merepek kat sini but bila terfikir kat users yang rajin bukak + baca blog aku yg tak seberapa ni kesian plak kat mereka-mereka itu :p.

KL Banjir lagi ….

2-3 hari lepas KL cuaca x menentu petang jer hujan … kl ni biasa la hujan lebat lebih dari 1 jam KOMPEM FLOOD. so bagi pemilik-pemilik kereta tu kalau nak park kete korang tu cari la tempat tinggi sket ye hari jumaat lepas byk gak ler kete belakang menara Celcom jalan semarak tu MASUK AIR hehe :p, but di sebabkan hujan tu la jugak JEREBU dah start clear for the 1st time in week bley nampak langit biru hari ni kalau x surammmm jer.

that all for now mmg aku tgh malas hehe :p

EOF

Worm !!

ladies and gentlement I present to you!!!

Mocbot/W32.Wargbot/Worm.IRCBOT.JK/JL/IRCBOT-ST (choose any of those name that you like)

The worm is using the recent vulnerabilities found in Microsoft Server Service.
Read the details here:
www.microsoft.com/technet/security/Bulletin/MS06-040.mspx
isc1.sans.org/diary.php?storyid=1557

Analysis on the worm can be found here.
www.lurhq.com/mocbot-ms06040.html
isc.sans.org/diary.php?storyid=1592&isc=526790b5781b92880c50cf7a37bc04bf

Well guy get your antivirus fired up and kill this dam thing!

EOF

Old and New

Currently watching Kabuto 26 RAWS! :p and some old movie like The Matrix Reloaded, maybe next week going to see Dragon Tiger Gate at the Cinema if i have the time :)

Yosh!!

Lame tak menulis makin lama makin malas plak nak merepek kat sini, but since ada takkan nak biar kosong plak,btw aku skang sudah berada di semenanjung :p balik dah dari borneo takleh duk lama2 sama sangap siot rindu kat kucing-kucing aku kat rumah hehe.

Masuk kerja balik hari rabu banyak gila kerja pending pastu nak kene submit claim form lagi tak cukup tangan nak buat semua.budget cam short jer sebab barang overweight masa balik ari tu kene charge extra 100 masak nak naik flight.

Yeah today is friday hari pun dah pukul 12 I better get prepare for friday prayer :p tapi kita makan dulu

-EOF-