October end …

Wah dah masuk bulan 11 :p kejab jer aa that also bulan paling sibuk dalam work schedule aku dah sampai! darn. xda masa sangat nak update blog (malas sebenar nyer :p) so aku update sebulan sekali if posible kalau x setahun sekali :D. nothing much happen just the usuall runtine, bgn tido pegi opis buat keje balik makan tido :p, btw i beli motherboard + network card baru utk server

RM 190 untuk mengantikan server lama yg dah tersangat uzur skang ni (note: 2nd hand ye bukan baru)

quite nice la harga dia xla mahal sangat and network card tu pun bargain gak sebab 2 in 1 which mean 1 card ada 2 port so dah jimat 1 space PCI slot so total aku ada 6 network card on the server skang ni :p

but yang x besh nyer lepas reinstall slackware aku malam semalam baru dpt tau SDRAM yang aku ada ni rosak isk xleh nak run program berat kalau tak mesti kuar error malloc / not enough memory ampeh betul nampak nyer terpaksa cari SDRAM baru dah le spesis pupus dah jenis ram ni

kalau ada sesapa yg bermurah hati nak donate tu sila2 kan la hantar ke rumah aku ye :p sangat2 memerlukan ram baru skang ni sakit beb nak compile kernel pun xleh mesti kluar error nye.

sebut pasal LRT 2-3 hari ni tensen betul dengan LRT ni hari2 duk crowded dunno why biasa xda la crowded cam ni, ni sampai tahap aku tunggu dekat sejam baru dpt naik gila apa

nak masuk kene beratur cam nak beli nasik lemak kat kantin masa zaman sekolah dulu gila tensen, jenis kalau nak cepat time ni kompem presure rasa nak lempang je semua org time pagi2 tu :p

ni yang membuatkan aku rasa nak cepat2 beli motor so lepas ni xda dah pagi-pagi bersesak-sesak dalam LRT nak pegi keje, time ni biasa nyer ada org tu tgh sedap gulek-gulek lagi kat sini dah cam berperang dah :)

and then last week pegi beraya but realy bad la kete member bley plak pecah (note: PECAH bukan PANCIT YE!)

nasib baik la time tu aku bawak x laju kalau laju maybe aku pun jadi cam tayar tu kot :p iskk mintak jauh aminnnn

aku rasa ni la post yang paling panjang pernah aku tulis (selain dari VPN howto tu) :p so that mean lepas ni malas dah nak update hahaha bila ada mood baru uptate :p. ok JAL JA ! mau tido :p mengantuk baru abih xm jer sat tadi! ZzzZzz “wake me up when november end!” :p

-EOF