Bila aku emo ?

<-! EMO MODE START !->

Semua org tau hujan tu rahmat tuhan tapi hari ni aku tefikir kalau dalam drama-drama tv biasa mende sedih mesti jadi time hujan xda time lain ke nak jadi. Hari ni aku da happy-happy mode balik rumah beli printer semua tapi ntah tengah-tengah malam hujan ni ada jer benda nak spoilkan happy mode aku selalu la cam tu bila nak happy sket jer pastu kene spoil,

isk ntah ke mmg aku ni mmg di takdir kan xkan happy? but apa pun org cakap buruk about me aku terima jer dengan rela hati, not like i’m perfect hey i’m human bukan nyer dewa,

I was born as a human and human tend to make mistake if someone trying to take advantage of my mistake so can we call him human? or a devil? :-/ that you guy decide not me untuk aku jangan kacau hidup aku,I just want to be happy with my gurl that all,It painfull when being doubted by someone exspecialy by someone that you love the most in whole world :(, My life already screw up since childhood I just dont want it to happen again, As for now i can just pray for my happiness and hope everything will turn out fine (I hope).

As for my happy mode day end with this I proudly announce is my bad tuesday for ths week and hope it will not repeat it self again ever (I hope again) kalau benda dah nak jadi kan nak buat cam mane kita merangcang tuhan yang menententukan bukan nyer aku, I’m just trying my best untuk survive here, Just someone out there trying to ruin it for me :-/

<-! EMO MODE END!->

بسم الله الرحمن الرحي

Ya Allah…. Seandainya telah engkau
catatkan… Dia milikku tercipta
buatku… Satukanlah hatinya dengan
hatiku… Titipkanlah kebahagian
antara kami…. agar kemesraan itu
abadi… Dan ya Allah… ya tuhanku
yang maha mengasihi… Seiringkanlah
kami melayari hidup ini… Ketepian
yang sejahtera dan abadi…

Tetapi ya Allah… Seandainya telah
engkau takdirkan…. dia bukan
miliku… Bawalah ia jauh dari
pandanganku…. Luputkanlah ia dari
ingatanku… Dan peliharalah aku dari
kekecewaan….

Serta ya Allah ya tuhanku yang maha
mengerti…. Berikanlah aku
kekuatan… Melontar bayangannya jauh
ke dada langit… Hilang bersama senja
nan merah.. agarku bisa bahagia…
Walaupun tanpa bersama dengannya…

Dan ya Allah yang tercinta…
Gantillah yang telah hilang….
Tumbuhkanlah kembali yang telah
patah… Walaupun tidak sama dengan
dirinya…

Ya Allah ya tuhanku… Pasrahkanlah
aku dengan takdirmu… Sesungguhnya
apa yang telah engkau takdirkan…
Adalah yang terbaik buat ku…. kerana
engkau maha mengetahui… Segala yang
terbaik buat hamba Mu ini…

Ya Allah… Cukuplah engkau sahaja
yang menjadi pemeliharaku… Di dunia
dan di akhirat… Dengarlah rintihan
dari hamba Mu yang daif ini… Jangan
engkau biarkan aku sendirian… Di
dunia ini mahupun di akhirat…
Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan
kemungkaran… Maka kurniakanlah aku
seorang pasangan yang beriman…
Supaya aku dan dia sama2 dapat membina
Kesejahteraan hidup… Ke jalan yang
Engkau redhai… dan kurniakanlah
padaku keturunan yang soleh….

Amin.. Ya Rabbal A’lamin. .

Posted under: wtf?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

hero ;) :| :x :twisted: :tido: :tensen: :swt: :spot: :sleepy: :shock: :run: :roll: :pasrah: :oops: :o :nono: :nangis: :muzik: :mrgreen: :mabuk: :lol: :kerek: :joget: :idea: :hedban: :evil: :desk: :cry: :cayo: :bored: :blur: :arrow: :amok: :P :D :?: :? :33: :32: :31: :30: :29: :28: :27: :26: :25: :24: :23 :22: :21: :20: :19: :18: :17: :16: :15: :13: :12: :11: :10: :09: :08: :07: :06: :05: :04: :03: :02: :01: :) :( :!: 8O 8)