CCRIS and aku~

Baru ni (xda la baru lame gak la b4 harga minyak naik ari tu) duk la sebok-sebok nak beli ketekan sekali salesmen yang jual kete tu call kate nama aku ada dalam CCRIS dengan blur-blur nyer aku duk pikir mane la la datangnyer CCRIS aku ni setahu aku kredit kad seme dah bayar loan seme ok jer bayar bulan-bulan tup-tup ada CCRIS kan mau nyer x blur :bored: , So aku buat investigation la keep track balik financial history aku (sib baik ada buat buku kire-kire kalau xda kompem bertambah blur :33: ).

Cari punya cari terperasan satu EON Bank Kredit kad balance setelment tahun 2006 nyer, baru teringat dah bayar full tp confirmation letter termination xda plak dia hantor lagi. Aku call la EON bank esokan hari nyer, sekali minah EON bank tu check cakap aku nyer kredit account overdue 12 bulan :30: wtf? rupa nyer ari tu derang x close account sebab ada belen RM 59.57 intrest dah kumpul-kumpul 1 thn + 8 bulan (hari yg aku call tu dah bulan 8) + late charge ape ke haram nyer ntah + legal fee total seme dekat 2k, cam siot jer aku hanginĀ  :01: la tak pasal-pasal jer minah tu kene emo gan aku hahahaha, dia dah x tahan layan aku agak nyer dia set kan appointment untuk aku gan kredit manager dia ke-esokan hari nyer suh dtg bank untuk bincang.

So esok nyer tu aku g laa bank jumpa gan sorang mamat ni, dia cakap account aku dah masuk blacklist dah :04: pehtu tu aku cakap la bukan salah aku kan masa buat setelment ari tu cakap dah xda belen ni tetiba plak ada belen xda call xda apa tetiba jer nak blacklist duk godek sini godek sana nak tak nak dia cakap aku kene bayar gak total amount RM2234.89 :tensen: ampeh tol dia cuma boleh tolong buangkan nama aku dari blacklist ubah jadi CCRIS jer :28: adieh then dia suggest buat installment payment RM250 sebulan sampai abih setel semua :nangis: , nak tak nak terpaksa la xkan nak naik court plak kot aku dah la x berduit nak naik turun court ni sekali kalah mampus nak setel duit legal lagi :11: .

So kesimpulannya kalau ada kredit kad tu and nak buat account closing make sure dpt confirmation black and white dari bank nanti jadi cam aku plak :26: kan dah x dpt beli kete baru :28: :05: :13: :nangis:

argghh ingat balik buat aku geram plak gan EON bank ni :01:

Roger and out!

Posted under: Personal Life, wtf?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

hero ;) :| :x :twisted: :tido: :tensen: :swt: :spot: :sleepy: :shock: :run: :roll: :pasrah: :oops: :o :nono: :nangis: :muzik: :mrgreen: :mabuk: :lol: :kerek: :joget: :idea: :hedban: :evil: :desk: :cry: :cayo: :bored: :blur: :arrow: :amok: :P :D :?: :? :33: :32: :31: :30: :29: :28: :27: :26: :25: :24: :23 :22: :21: :20: :19: :18: :17: :16: :15: :13: :12: :11: :10: :09: :08: :07: :06: :05: :04: :03: :02: :01: :) :( :!: 8O 8)