Astro oh Astro!

Baru balik dari hantar cik tunang, tengah bukak pintu ternampak sesuatu yang sungguh mengezutkan aku malas nak cita panjang korang tengok jer la sendiri!

17022009197

Posted under: wtf?

Tagged as:

8 comments

  • Ayie on February 18, 2009 at 16:37 said:

    Oooo … aku tak nampak siutt … aku ingat kena curik .. ni mesti kes hujan semalam + ribut taufan tak ingat … Bende tu ade warranty lagi ke ?

  • Ayie on February 18, 2009 at 19:26 said:

    Donate tak de … tapi membe aku kata … kat area rumah dia .. ada orang nye disc astro tak pakai … kalau ko nak aku leh arrangekan untuk ko .. ko pegi cabut laa …

    amacam? ada bran ?

  • Pekerjastro on February 24, 2009 at 07:11 said:

    tuh nama dia LNB.. benda batang besi yang ada plastic tube tuh.. function dia kalo takde tak dapat tapis n capture signal elok..
    sama de pixelling or gamba takde.. (pastuh sibuk nak telepon call center buat semak line je..)

    nanti ko punya reading AGC : 0 BER : 2 kiranya tu out of cibai la..

    utk panggil technician astro service partner caj rm 50…ganti barang haram jadah tuh je mau dekat rm puluh2 gak.. jadik.. baik ko rembat je.. ganti dish.. buat realignment balik ekjas sendiri je. slow2 kiri kanan atas bawah … dengar je bunyi beeppp beeppp beeppp kat TV .. press menu > 2 satellite signal > tekan OK .. tunggu gambar kotak hijau keluar.. AGC mesti over 50 … BER 0 .. BARU DAPAT GAMBAR ELOK.. selamat mencuba.. aha.. tak payah call customer service.. tanya aku engineer astro yang kene maki je nih.. kekekeke… jng britau boss atau kompeni aku cara2 ni aku ajar kat sini ek korang !

  • zuan on February 24, 2009 at 08:30 said:

    wow terharu aku ada org komen panjang2 cam ni hahahahahaha, btw aku buat solution simple dan mantap! beli epoxy + cable tie haha dah plastik signboard aku kutip tepi guard house setel damages rm8 jer hehe, plus aku ejas sket kedudukan nyer hujan ribut taufan still ada signal cam pelik2 plak aku biasa hujan sket jer terus out ni selamber badak jer

    btw thanks for da info sangat berguna :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

hero ;) :| :x :twisted: :tido: :tensen: :swt: :spot: :sleepy: :shock: :run: :roll: :pasrah: :oops: :o :nono: :nangis: :muzik: :mrgreen: :mabuk: :lol: :kerek: :joget: :idea: :hedban: :evil: :desk: :cry: :cayo: :bored: :blur: :arrow: :amok: :P :D :?: :? :33: :32: :31: :30: :29: :28: :27: :26: :25: :24: :23 :22: :21: :20: :19: :18: :17: :16: :15: :13: :12: :11: :10: :09: :08: :07: :06: :05: :04: :03: :02: :01: :) :( :!: 8O 8)